Rustige zondag? - Reisverslag uit River Cess, Liberië van inge - WaarBenJij.nu Rustige zondag? - Reisverslag uit River Cess, Liberië van inge - WaarBenJij.nu

Rustige zondag?

Door: Inge

Blijf op de hoogte en volg inge

24 Maart 2014 | Liberië, River Cess

Zondag 23 maart.

Een rustige zondag dachten we: nou nee dus. Eerst stond Bob de Bouwer al op de stoep over zand en stenen. Geen goede afspraken gemaakt, en dan wordt het hier al snel ingewikkeld. Naar de kerk en daarna met z’n vijven (met Grace en Maryann) gegeten. Ik heb foto’s gemaakt van alle meiden met hun nieuwe jurken aan. Ze waren er erg blij mee. Daarna een siësta en toen aan de koffie.

‘s Ochtends was Prince, een werker van John langs geweest met vreselijke buikpijn. Hij bleek ook een bloeddruk van 250/130 te hebben, niet echt gezond. Medicijnen en bedrust voorlopig. Om 16.00 en 18.00 nog even bij hem geweest en de bloeddruk gemeten. Met Maryann overlegd wat te doen. Maryann heeft geprobeerd te overleggen met een dokter in Cestos maar die is niet te bereiken. Ik dacht dat hij AP klachten zou hebben en misschien een ontsteking in de buik.
‘s Nachts om 2.30 riep Jacob dat het niet goed ging. Geen pols geen tensie. Met Maryann en een dokter overlegd. Naar het ziekenhuis van Cestos. Om 5.00 konden we eindelijk weg. Onderweg nog bloeddruk gemeten en pols geteld. Ik mocht geen infuusvloeistof extra meenemen van Maryann, want dat was niet nodig? In Cestos ziekenhuis, helaas geen fotocamera me . Wat een drama, ze hebben helemaal niets. Voor de iv antibiotica moesten we zelf naar de apotheek. De broeder van de SEH zag trouwens meteen dat het om een pneumonie ging. Niet geluisterd naar de longen en geen enkel onderzoek. Prince blijft er 24 uur voor observatie en dan weten we misschien wat meer.

Morgen mijn vertrek uit Rivercess en naar Monrovia. Woensdagnacht vlieg ik weer naar huis, met een heleboel herinneringen en veel nieuwe inzichten. Hoe zou het zijn over een aantal jaar, kunnen ze hier eens uit het diepe dal kruipen? Ik zie het op kort termijn niet gebeuren. We moeten allemaal maar blij zijn dat onze wieg in Nederland heeft gestaan, want we hebben het zo slecht nog niet. Ik probeer vanuit Den Helder een afsluitend bericht te schrijven, want morgen en overmorgen gaat dat niet meer lukken.

• 25 Maart 2014 - 09:22

Mart Coers:

Hoi Inge, een rustige dag was het zeker niet. Knap van jullie hoor. Tot gauw in het beter geoutilleerde Holland xxx Mart

• 25 Maart 2014 - 12:22

Ad:

Hallo Inge,
    Dus met je enkel gaat et nog niet en een drukke dag gehad in plaats van een rustige dag,
    nu we zien elkaar weer snel en een goede terug reis. Liefs Ad xx

• 25 Maart 2014 - 19:18

Irene. Huisman:

Ik hoop dat je een goede reis terug hebt, het was heel interessant om je verslagen te lezen.
    Je maakt daar wel wat mee en ik vind het super dat je zoveel werk hebt verzet.
    Ik denk dat wij inderdaad veel klagen en ook niet beseffen hoe gelukkig we eigenlijk zouden moeten zijn.
    Groetjes xx irene